Orez cu Amarone este farfuria simbol al zonei Valpolicella, unirea a doua produse cele mai reprezentative din regiunea Veneto, orezul si vinul Amarone della Valpolicella.
Ingrediente pentru 4 persoane:
300 gr orez
1 ceapa galbena
1 litru de supa
Ulei de masline
½ sticla cu vin Amarone della Valpolicella
sare si piper
Parmigiano Reggiano
Pregatire:
Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita cu uleiul de masline.
Se caleste usor dupa care se adauga orezul , continuand sa se amestece cateva minute.
Adaugati incet vinul si amestecati din cand in cand.
Dupa ce se evapora vinul si incepe orezul sa se usuce adaugati supa la fel amestecand.
Cand orezul este al dente, stingeti focul .
Se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca cu unt si se presara Parmigiano Reggiano.
Inainte de servire lasati orezul sa se odihneasca cateva minute.
Pofta buna!
Etichete: Amarone della valpolicella, Orez cu Amarone, Risotto All'Amarone