Sa bei vin inainte sa te culci ajuta sa slabesti

Este putin surprinzator, dar se pare ca asa este, dupa studii recente.

Trebuie sa multumim unei subtante, numita resveratrol, produsa in mod natural de anumite plante, datorita caruia pierdem greutate daca inainte de a ne culca bem un pahar cu vin rosu.

Cu siguranta e o veste buna, care o sa faca fericiti multi pasionati de vin si nu numai. Si sa vedem mai in detaliu ce a fost descoperit si cum e posibil sa se intample.

Rezveratolul se afla pe coaja strugurilor cu scop de a proteja planta, si are proprietati antioxidante. Prin termogeneza ajuta corpul tau sa consume grasimea si este inibitor pentru pofta de mancare.

Universitatea din Harvard a analizat 20.000 de femei si rezultatul a fost surprinzator: cele care beau 2 pahare de vin rosu pe zi aveau 70% mai putine posibilitati de ingrasare.

Vinul este si un aliat foarte bun pentru pielea noastra, fiindca stimuleaza productia de colagen, si combata aparitia de varice.

Dar in afara de a slabi si a ne face mai frumosi, ne ajuta si la inima si reduce riscul de mortalitate. Beneficii de acest resveratrol au explicat cea ce pentru mult timp a fost numit “paradox francez”, adica faptul ca oameni din Franta suferau mai putin de bolile cardiace, chiar daca au pe masa multe branzeturi si bineinteles  vin.

Mai sunt si alte beneficii? Sigur ca da. Vinul ne tine departe de raceala, reduce colesterolul, reduce bolile legate de fum, protejeaza memoria reducand riscul de Alzehimer. Consumat la masa stabilizeaza presiunea.

Mai mult decat orice alta sustanta alcoolica elibereaza endorfine, asa numiti hormoni de bunastare, care provoaca senzatii pozitive si imbunatatesc umorul.

Atentie totusi. E bine sa nu exageram si mai ales sa nu depasim unu sau doua pahare pe zi. Se pare ca fiecare pahar in plus incepe sa produca efecte negative si scurteaza viata.

Sfatul este clar. Sa consumati vinul de calitate, in mod constant dar nu exagerat. Si sa traiti mult si frumos.