Primitivo + Negroamaro : MESCA’

Mai multe regiuni din Italia au crescut in ultimii ani in ceea ce priveste atat vanzarile cat si popularitatea  propriilor vinuri. Dintre acestae, cu siguranta, este regiunea Puglia.

In mod special, vinul Primitivo se pare ca a intalnit in mod aproape magic gusturile unui public foarte mare, si a cucerit lumea la nivel international.

Soiul care in America e cunoscut sub numele de Zinfaldel, Primitivo a gasit locul lui ideal pe tocul italiei. Acolo unde clima este foarte calda, dar fiind localizat langa mare, un vant placut il imbogateste cu tot felul de arome.

Vinul Primitivo se prezinta cu un gust puternic, si delicat in acelasi timp. Un impact care te cucereste imediat.

Daca Primitivo e cultivat in centrul regiunii, in provinciile Taranto si Brindisi, putin mai jos , in provincia Lecce, se afla un alt soi foarte important: Negroamaro. Am putea sa le spunem vecini de casa, competitori, adversarii, dar mai bine ii numim protagonisti.

Negroamaro are tot un caracter puternic, si combina un parfum fermecator cu un gust usor amarui.

Si pana la urma, cineva s-a gandit sa puna impreuna calitatile acestor doua soiuri intr-un singur vin.

Imaginati-va daca ar juca unu langa altul Federer si Nadal la dublu. Ori se bat, ori iese o minune.

In cazul nostru Va propunem vinul Mesca, in care gasim Primitivo, Negramaro si Cabernet Sauvignon.

Rezultatul este un vin extrem de elegant, complex, puternic.  Scortisoara, piper vanilia, sunt numai cateva din aromele pe care Mesca’ ni le ofera, in mod cald si pasional.

Incercati vinul rosu Mesca’ si judecati daca rezultatul a fost unul reusit.

Etichete: , , , , , ,