Doua Chardonnay pentru gusturi sofisticate

Chardonnay e un soiu de origine din Franta, mai precis, din Bourgougne.

Unul din cele mai cunoscute si plantate soiuri din lume, probabil in absolut cel mai cunoscut dintre vinurile albe.

Din Chardonnay, se produc vinuri albe de calitate ridicata in toate colturile  planetei,  si asta se datoreaza faptului ca are o mare adaptabilitate la terenuri diferite si la clima .

Plus de asta, Chardonnay ofera calitati aromatice care se dezvolta in moduri diferite in functie de locatie unde e plantat. Asa ca e in stare sa ofere tot timpul arome si gusturi noi.

Sa nu uitam ca intre spumante este baza pentru Champagne in Franta, si pentru Franciacorta in Italia.

Pentru vinuri linistite, permite productie de vinuri albe de mare structura, datorita factului ca are o buna predispunere pentru barrique.

In Italia, e folosit cu succes in toate regiunile, din Nord pana Sud.

Noi punem  la dispozitie pe site-ul Bevibene.ro, doua tipuri de Chardonnay, unul din Piemonte si unul din Toscana. Doua regiuni renumite pentru vinuri rosi de calitate si de mare structura, si in cazul acesta scot doua vinuri albe  care nu sunt destinate sa treaca neobservate.

De la firma toscana Agricola San Felice avem vinul Ancherona Chardonnay Cuplat cu Sauvignon Blanc si Semillon, care dau vinului prospetime si aciditate, adaugata la complexitatea si structura de Chardonnay.

Dupa 9 luni in barrique de rovere francez, vinul obtine placute arome de paine prajita, la care se adauga parfum de fructe exotice si  vanilie. Gust plin, cu final lung si persistent.  Se imbina cu risotto de legume, carne alba si peste .

Vinul primit de la firma piemonteza Agicola Marrone este, daca se poate, si mai complex si sofisticat. Numele lui e Langhe Chardonnay Memundis .

In cazul acesta este compus numai din struguri Chardonnay, plantati la o altitudine de 410 m si culesi la plina maturare . Fermentare in barrique pentru un total de 11 luni, si apoi un an de afinare in sticla inainte sa fie pus in comert.

Se obtine un vin de culoare aurie, din care apar arome de migdale, impreuna cu cele de fructe tropicale. Nivel alcoolic 14%.

Se imbina, in mod atipic pentru un vin alb, cu mancaruri de o anumita grasime, care de obicei stau bine cu un vin rosu, ca si carne sau peste la gratar. Sau, pur si simplu, de baut ca vin de meditatie in compania de un prieten sau prietena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *