PROSECCO ROSE’: S-A FACUT!

Cu mare placere Va anuntam ca Unionea Europeana a aprobat de putine saptamani denominarea oficiala si disciplinarul de Spumante Prosecco Rose’.


Asta dupa cativa ani in care se primeau de la consunatori din toata lumea cereri de Prosecco Rose’, iar din partea producatorilor si distributorilor a trebuit  sa  se repeta in continuare ca asa ceva nu exista.
Exista bineinteles  vin spumante Rose’, care totusi nu se putea numi Prosecco.  Faptul ca apoi, oricine continua sa-i dea nume cum vroia, asta era altceva, Dar din partea noastra , fiind corect sa prezentam produsele cu numele lor, trebuia sa raspundem NU la cerere de Prosecco Rose’.
Acum gata, putem sa dam consumatorilor exact ceea ce vor, si de nume si de fapt .
Va fi vorba de un vin spumant compus din Soiul Glera si din Soiul Pinot Noir, si productia va fi permisa numai in teritoriul unde deja se face prosecco traditional. Adica, provinciile din Veneto si Friuli.
Producatori cei mai activi vor putea oferi aceasta noutate deja de acum. Asta inseamna ca va fi pe mesele noastre de craciun si  revelion.
Unul din producatori care s-au pregatit din timp  si au scos un Prosecco Rose’  este Cantine Riondo. De  la inceputul Decembrie il vom avea in Romania.
Acest Spumant va fi considerat un Extra Dry, totusi foarte aproape de un brut. Adica, dispiplinarul clasifica un produs ca si brut daca continut de zahar este sub 12 g/litru. In cazul asta cantitatea e exact de 12 g/litru

Anul acesta am primit, din pacate, multe vesti proaste. In sfarsit, am primit si o vestea buna care ne va inveseli pe acest sfarsit de an.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *