Ingrediente:
1,500 kg carne de vită
6 șalote
salvie
câteva frunze de țelină
cimbru
usturoi
sare si piper
ulei de masline
făină
Puneți carnea într-un recipient pentru a se macera în vin cu câteva crenguțe de cimbru și doi căței de usturoi, închideți-o cu folie de plastic și păstrați-o la rece timp de o zi.
După ce a trecut timpul necesar, scoateți carnea din marinată și lăsați-o să se scurgă timp de zece minute. Se filtrează lichidul de macerare și se ține deoparte. Pregătiți o cratiță cu câteva linguri de ulei și un cățel de usturoi și puneți-o pe foc, când este fierbinte scoateți usturoiul și puneți bucata de carne, rumeniti-o bine pe toate părțile, apoi adăugați șalotele tocate, câteva frunze de salvie și țelină taiate marunt împreună, un pahar de lichidul de marinata, și lăsați preparatul să fiarba încet într-o oală acoperită. Continuați să gătiți o oră și jumătate, verificând întotdeauna dacă există lichid în oală (dacă nu, adăugați vinul din marinată). La jumătatea gătitului, adăugați sarea necesară și puțin piper și dacă doriți să îngroșați sosul mai mult adaugati o lingură de făină. Când este gătită, lăsați carnea să se răcească înainte de a o tăia.
Etichete: stracotto, taurasi