Molise, o mica si minunata regiune cu vinuri uimitoare.

O regiune din centrul-sud al Italiei, pe care puțini oameni o cunosc. O bucată de pământ invecinata cu patru regiuni mult mai faimoase și importante:  Abruzzo la nord, Puglia și Campania la sud, Lazio la vest. Și la est… poate cea mai importantă parte, marea.

O mare în care găsim și Insulele Tremiti, o minune, o frumusete rara. Un loc în care unii artiști s-au inspirat. Printre ei Lucio Dalla, care se retrăgea în mod obișnuit la Tremiti, unde  pentru el era paradisul, iar  aici a scris mai multe melodii.

Având în vedere apropierea de celelalte regiuni pe care le-am menționat, inevitabil  Molise a suferit din cauza influenței lor, dar de câțiva ani aceasta regiune și-a găsit identitatea de exprimare și din punctul de vedere al vinurilor.

Putem spune că dintre toate vinurile încercate recent la targul  Vinitaly,  produsele celor  de la Ccompania molisana Tenimenti Grieco ne-a surprins mai mult decât celelalte, și ne-a convins să spunem … da, să-le ducem în România  pentru ca, cu siguranță vor fi apreciate.

Unele soiuri de struguri, cum ar fi Aglianico și Falanghina, sunt comune altor regiuni, dar chiar și în acestea găsim ceva special. Aglianico și Falanghina pe care le avem acum la dispoziție nu au nimic de invidiat la cele din Campania. Dimpotrivă, veți descoperi în ele … o viteza in plus.

Și apoi avem Tintilia, un soi propriu din  Molise, care ne arată personalitatea sa în vinul Tintilia „200 de metri”. Se prezinta cu o frumoasă culoare roșie rubiniu intensă și o consistenta interesanta. Cu arome picante, dar și note de fructe roșii, un gust complex și puternic, este acel vin care te surprinde de la primul pahar.

Un alt soiu comun unei alte regiuni, cum ar fi Montepulciano, ne atrage atentia pentru prospețimea sa în rosé-ul frizzante Settenodi Rosato Vivace.  O combinație ideală pentru aperitivele din pește.

Dar ajungem în vârf atunci când degustăm un alt vin tipic al regiunii, cum ar fi Biferno Rosso, cu un cupaj de Montepulciano și Aglianico, două soiuri care contribuie între ele pentru a-și întări aromele, dând armonie și eleganță acestui vin. Aceste vinuri fac acum parte din gama noastră. Suntem convinși că nu va vor dezamăgi așteptările