A venit CALINVERNO 2017

Dintre vinurile pe care le-am descoperit si suntem mandri ca le-am adus in Romania, este cu siguranta vinul CALINVERNO.

Produs de firma Cottini, sub brandul MONTE ZOVO, incepand cu versiunea din 2012 nu a lipsit nici un an din gama a noastra.

Cine l-a cunoscut, nu a uitat de el, si probabil nu a ratat nici un an din acest vin, care mai mult decat special, merita sa fie definit Unic.

Nu numai pentru ca e produs doar de firma Cottini,  care l-a creat, ci si pentru ca aromele lui nu prea se regasesc asa  intr-un alt vin.

Firma se afla in zona Valpolicella, de unde produce si vinurile clasice de acolo, precum Amarone, Recioto, Valpolicella, si altele.

Pornind de la soiurile classice, mereu folosite pentru vinurile mai sus mentionate, la Calinverno s-au adaugat Cabernet Sauvignon, si un strop de Croatina (soiul din Nordul Italiei, folosit de exemplu pentru Gutturnio).

Dar particularitatea la Calinverno vine  de la recoltarea intarziata, cu strugurii care sunt culesi de pe planta nu inainte de mijlocul lunii Noiembrie. Astfel, are loc o stafidire naturala pe planta datorita unei maturari mai lunga, fata de o culerere standard.

Odata culesi, strugurii sund adusi in locale aerate unde mai stau intre 20-30 zile si pierd din greutate in procent de 20-25% .

Dupa care incepe vinificarea cu o fermentare care dureaza in medie 30 zile.

Vinul ramane 24 luni in barrique si 12 luni in sticla.

Rezultatul final e un vin roșu intens, cu note de fân si flori uscate, impreuna cu arome de zmeura, mure si cireșe. Se simt si note de tutun, ciocolata și un final de liquirizia (lemn dulce).

Un vin elegant si foarte echilibrat, cu nivel alcoolic ridicat dar foarte bine integrat.

E de recomandat langa o mancare de carne la gratar, cu prosciutto, branzeturi invechite, sau eventual langa o bucata de ciocolata.

Pasionatii de vinul Calinverno cu siguranta isi reamintesc cea mai reusita versiune, cea din 2013, dar suntem siguri ca noul venit 2017 nu va dezamagi.

CALINVERNO 2017 este disponibil la vanzare si cu aromele lui va incalzi sarbatorile noastre. Te vei convinge ca e chiar un vin unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *