Tort gustos, originar din sud Italia, numit si „Torta Ubriaca”, adica …..”tort betiv”.
Ingrediente:
60 gr cacao amara
300 gr zahar
200 gr de unt
150 ml de vin rosu Primitivo
4 oua
1 praf de copt
Un praf de sare
50 gr ciocolata fondanta
150 gr faina
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun impreuna: untul, zaharul, cacaoa, vinul si praful de sare. Se pune la foc lent si se amesteca pana devine o crema densa. Lasati la o parte 150 gr. din crema obtinuta iar restul il turnati intr-un castron mare. Peste crema din castronul mare se adauga treptat ouale, faina, praful de copt si ciocolata maruntita.
Odata ce aluatul a fost prelucrat , acesta se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm , unsa in prealabil cu unt, si se da la copt in cuptorul preancalzit la 160* timp de o jumatate de ora ( se face testul scobitorii). Dupa ce tortul de vin rosu s-a racit, se taie un strat subtire din partea superioara a tortului si se toarna crema pusa deoparte .
Pofta buna!
Etichete: primitivo, puglia, Retete Italia, vin rosu