Această rețetă de ravioli di zucca învelește dovleceii dulci, cu nuci, în paste proaspete, îl împrăștie într-un sos sărat de unt brun cu salvie și face ca bucătăria să miroasă uimitor. Cu alte cuvinte: întâlniți-vă cu noul fel de mâncare preferat al sezonului.
Randament: 4 porții
Pentru Ravioli *:
1 rețetă Aluat de bază pentru ouă (faceți clic aici pentru rețetă)
1¼ kilograme de dovlecei (sau dovleac, dacă se dorește)
4 uncii fursecuri amaretti, sfărâmate
1¼ căni Parmigiano Reggiano, ras
1 lingură coajă de lămâie, rasă
Sare dupa gust
Pentru sos:
½ cană unt nesărat topit
8 frunze de salvie
1 cană Grana Padano, rasă
Sare dupa gust
Pentru a pregăti ravioli:
Preîncălziți cuptorul la 400˚F. Tăiați dovleceii în felii mari, îndepărtați semințele și pulpa și coaceți până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Scoateți dovleacul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Odată răcit, răzuieți pulpa de dovleac de pe coajă și înfășurați-o într-un prosop de bucătărie, așezați-o într-o strecurătoare și lăsați-o să se scurgă timp de 10 minute.
Amestecati biscuitii amaretti, cu Parmigiano Reggiano și coaja de lămâie. Adăugați dovleacul scurs și un praf de sare și amestecați până când umplutura este o pasta compacta.
Întindeți aluatul de ouă pentru a forma o foaie subțire. Pe aceasta, aranjați cantități mici de umplutură, de dimensiunea unei jumatati de gălbenuș de ou, apoi împăturiți foaia și tăiați dreptunghiuri din ea în jurul movilelor de umplutură. Asigurați-vă că sigilați marginile pastelor.
Gatiti ravioli in aproximativ 4-5 litri de apa clocotita bine sarata (ganditi-va: la fel de sarata ca marea) timp de 2-4 minute, sau pana cand pastele sunt al dente.
Pentru sos:
Încălziți untul într-o tigaie de dimensiuni medii, așezați frunzele de salvie în tigaie și încălziți până când untul sfârâie ușor. Prajeste frunzele aproximativ un minut.
Adăugați 1 cană de apă clocotită peste untul cu salvia. Amestecând, lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 2 minute, reducând lichidul la jumătate. Păstrați sosul fierbinte la foc foarte mic .
Scoateți ravioli din apă și puneți direct în tigaie peste sosul de unt și salvie. Adăugând apă fierbinte pentru a subtia sosul, dacă este necesar, până se formează un sos omogen. Gatiti pastele pentru un minut pana cand sunt bine acoperite cu sos, indepartati frunzele de salvie, adaugati branza rasa si serviti in boluri incalzite.
Vin Recomandat : LAMBRUSCO DI MANTOVA , sau GUTTURNIO FRIZZANTE
Etichete: Gutturnio Frizzante, lambrusco di Mantova, Ravioli di Zucca