Direct din insula Sicilia, o reteta care valorizeaza si amesteca gustul plin ale castenelor cu parfumul ciupercilor. Toate asta, exaltate de personalitatea vinului NERO D’AVOLA .
Ingrediente pentru 4 persoane:
Paste pappardelle 400 gr. (100 gr./persoana), acestea se fierb aldente cu respectarea timpului de fierbere specificat pe cutie.
Pentru sos:
250 gr. castane decojite
250 gr. hribi
2 catei de usturoi
1 praz
1 pahar cu vin Nero d”Avola
Sare
Mod de preparare:
Castanele se pun la fiert in apa sarata cu o foaie de dafin. Intre timp intr-o tigaie se caleste prazul impreuna cu usturoiul zdrobit, la care se adauga si ciupercile taiate cubulete marunte. Se lasa la fiert cateva minute dupa care se toarna paharul cu vin Nero d’Avola. Dupa ce castanele au fiert, se scurg, se zdrobesc putin si se adauga peste ciuperci. Se condimenteaza cu sare. Dupa ce pastele au fiert se rastoarna peste sos, adaugand cateva linguri din apa in care au fiert, daca este nevoie. Serviti-le calde impreuna cu un pahar cu vin Nero d’Avola.
Pofta buna!