CHIANTI CLASSICO SAN FELICE 2016 in TOP100 de la WINE SPECTATOR

Ca in fiecare an, WINE SPECTATOR a publicat lista cu cele 100 de vinuri considerate a fi cele mai bune din ultimul an,tinand cont de urmatoarele criterii: calitatea, pretul, disponibilitatea pe piata, povestea vinului.
Cu mare placere va facem cunoscut ca pe locul 19, se afla vinul rosu CHIANTI CLASSICO 2016 San Felice produs de firma Agricola San Felice , si comercializat in Romania de firma FCV Consulting.
Scorul obtinul la evaluare a fost de 94.
Este o bucuria si o mandrie sa avem unul din vinurile noastre atat de sus .
Daca ne uitam la clasamentul , gasim 19 vinuri italiene intre primile 100 (+3 fata de anul 2017). Din care 8 sunt din Toscana. Aveti clasementul complet aici.
Agricola San Felice a mai fost pe lista aceasta si in 2017, prin Brunello di Montalcino 2012, si in anul 2011, tot cu Brunello, din 2006.
Chianti Classico 2016 a fost judecat cu urmatoarele cuvinte: “ expresiv si fin, are tot ce trebuie in mod echilibrat, cu arome de cireasa, coacaz negru, si parfum de violete. Note de pamant, fier si tutun adauga complexitate. Dovedeste armonia si lungime”
San Felice este structura localizata in aria de Chianti Classico, parte din comuna Castelnuovo di Berardenga, provincia din Siena, fiind proprietate a grupului Allianz. Grupul a investit pentru a reconstrui originarul sat medieval, trasformat intr-un elegant hotel de 5 stele, numit Borgo San Felice. Foarte modern si de lux, pastreaza totusi farmecul din epoca medievala.
Podgoriile se afla in inima Chianti Classico si majoritatea sunt plantate cu soiul Sangiovese, plus alte soiuri locale, si sunt obiectul unei cntinue munci de experimentare pentru a obtine rezultate din ce in ce mai bune. Asa cum dovedesc cele mai renumite premii si recunoasteri pe care in fiecare an Cantina Agricola San Felice le obtine.